Toto číslo zahŕňa PCR aj testovanie antigénov.

Toto číslo zahŕňa PCR aj testovanie antigénov.

Toto číslo zahŕňa PCR aj testovanie antigénov. Percento pozitivity bolo na úrovni 3 % za týždeň od 20. marca. V štátnych číslach sú vynechané údaje z laboratórií, ktoré nepodávajú správy elektronicky.

Štátne ministerstvo zdravotníctva zahŕňa pravdepodobné prípady ako každý s pozitívnym antigénovým testom, iným typom testu na určenie infekcie. Antigénové testy (nesúvisiace s protilátkovými testami) používajú na testovanie aktuálnej infekcie tampón z nosa alebo inú vzorku tekutiny. Výsledky sa zvyčajne dosahujú do 15 minút.

Pozitívny výsledok testu na antigén sa považuje za veľmi presný, ale existuje zvýšená šanca na falošne negatívne výsledky, uviedli predstavitelia Mayo Clinic. Hovorí sa, že lekár môže odporučiť test PCR (polymerázová reťazová reakcia), aby potvrdil negatívny výsledok testu na antigén.

Arizona mala k utorku 12. najvyšší celkový počet prípadov v krajine od 21. januára 2020. Pred Arizonou v počte prípadov na 100 000 ľudí od začiatku pandémie sú Aljaška, Rhode Island, Severná Dakota, Tennessee, Kentucky, Utah, Južná Karolína. , Guam, Západná Virgínia, Arkansas a New York City, podľa CDC .

Miera infekcie v Arizone je podľa CDC 27 437 prípadov na 100 000 ľudí. Celoštátny priemer je 24 045 prípadov na 100 000 ľudí, hoci miera v štátoch, ktoré boli začiatkom pandémie ťažko zasiahnuté, môže byť podhodnotená z dôvodu nedostatku dostupných testov v marci a apríli 2020.

Hlásené úmrtia v Arizone: 29 268

Úmrtia podľa okresov: 16 686 v Maricope; 3 773 v Pime; 1 594 v Pinal; 1 424 v Mohave; 1 182 v Yavapai; 1 162 v Yume; 877 v Navajo; 601 v Apache; 558 v Cochise; 469 v Coconino; 372 v Gile; 227 v Santa Cruz; 172 v Grahame; 139 v La Paz; a 32 v Greenlee.

Nedovoľte, aby vás bolesti kĺbov obrali o životné radosti. Urobte prvý krok k úľave s naším doplnkom, ktorý je k dispozícii na https://hondrostrong-website.com/sk/ .

Ľudia vo veku 65 rokov a starší tvoria 20 753 z 29 268 úmrtí, čiže 71 %. Asi 16 % úmrtí bolo medzi ľuďmi vo veku 55 – 64 rokov, 8 % bolo vo veku 45 – 54 rokov a 5 % bolo vo veku 20 – 44 rokov.

Zatiaľ čo rasa/etnická príslušnosť bola neznáma pri 6 % úmrtí, 54 % zosnulých boli belosi, 26 % boli Hispánci alebo Latinoameričania, 7 % boli domorodí Američania, 3 % boli černosi a 1 % boli ázijskí/tichomorskí ostrovania, štátne údaje relácie.

Celosvetový počet obetí v stredu bol 6 135 408. USA mali najvyšší počet úmrtí zo všetkých krajín na svete, a to 978 772, nasledovala Brazília s 659 508 a India s 521 101, podľa Johns Hopkins University .

29 268 úmrtí v Arizone predstavuje približne 3 % úmrtí na COVID-19 v Spojených štátoch.

K tomuto článku prispela republiková reportérka Stephanie Innes.

Kontaktujte reportéra na adrese Alison.Steinbach@arizonarepublic.com alebo na čísle 602-444-4282. Sledujte ju na Twitteri @alisteinbach .

Podporte miestnu žurnalistiku. Prihláste sa na odber azcentral.com ešte dnes.

Ak máte otázky týkajúce sa nových vakcín proti COVID-19, nie ste sami.

Odborníci na zdravotnú starostlivosť očakávajú skepticizmus, pretože vakcíny boli vyvinuté rýchlo.

A vítajú otázky, takže môžu upokojiť myseľ ľudí.

Bude to pravdepodobne ešte mesiace, kým bude mať široká verejnosť prístup k vakcínam proti COVID-19, no poskytovatelia už pracujú na zmiernení váhania s vakcínami.

"Myslím si, že je tu veľká skupina ľudí, ktorí sú v strede. Sú to, čomu hovoríme váhaví a hovoria veci ako: ‘Dostanem to, ale nebudem prvý, kto to dostane, ‘alebo ‘Dostanem to, ale mám veľa otázok’,“ povedala Nicolette Leaders, zdravotná sestra pre bezpečnosť vakcín a liekov v CentraCare počas vyskakovacieho seminára o vakcíne na St. Cloud State University .

"Majú naozaj dobré otázky a otázky, ktoré by sa mali pýtať. A na niektoré z nich práve teraz nemáme odpoveď," dodali lídri.

SÚVISIACE: CentraCare sa pripravuje na distribúciu vakcíny proti COVID-19 z nemocnice St. Cloud

Počet dospelých, ktorí uviedli, že sú ochotní dostať vakcínu proti COVID-19, rástol od septembra do októbra, podľa prieskumov Gallup . Asi 58 % Američanov uviedlo, že dostanú vakcínu.

V súčasnosti existujú dva kľúčové dôvody váhania s očkovaním, povedala Emily Vraga , docentka na Hubbardovej škole žurnalistiky a masovej komunikácie na University of Minnesota. Ľudia sa obávajú, že vakcína bola unáhlená. A politizácia pandémie COVID-19 vo všeobecnosti ovplyvnila to, ako ľudia vnímajú vakcínu.

„Ak si nemyslíte, že COVID-19 je závažný, budete menej ochotní dostať vakcínu alebo menej ochotní považovať vakcínu za nevyhnutnú alebo dôležitú,“ povedal Vraga. Študuje zdravotné dezinformácie online a stratégie na nápravu týchto dezinformácií.

Odpovedanie na otázky o očkovaní

Vývojári nových vakcín proti COVID-19 pracovali rýchlo , niet pochýb, ale udržiavali požadované bezpečnostné kontroly.

Vývojári vakcín proti COVID-19 postupujú podľa rovnakých krokov ako iné vakcíny, ale kroky sa prekrývajú, aby urýchlili časovú os, povedal Cetkovic-Cvrlje. Vakcíny proti COVID-19 boli ako obvykle testované v troch fázach so stále väčšími skupinami ľudí.

Fáza 1 kontroluje bezpečnosť. Fáza 2 kontroluje "rozšírenú bezpečnosť" a či vakcína vyvoláva imunitnú odpoveď, povedala. Potom 3. fáza testuje účinnosť vakcíny s tisíckami alebo desiatkami tisíc ľudí.

Vakcína Pfizer mala vo fáze 3 skúšok viac ako 43 000 účastníkov . Vakcína Moderna, ktorá je v súčasnosti predmetom preskúmania, mala 30 000 účastníkov zapísaných do štúdie fázy 3.

"Skúšky sú obrovské," povedal Swift. A farmaceutické spoločnosti budú aj naďalej mesiace či roky sledovať ľudí, ktorí dostali prvé dávky.

"Vakcíny majú vyšší štandard než akékoľvek iné farmakologické liečivo, ktoré je schválené, pretože ich podávame miliónom ľudí, ktorí sú úplne zdraví," povedal Swift. "Neboli použité žiadne bezpečnostné skratky."

Viac skepticizmu ako zvyčajne

Vraga povedal, že skepticizmus voči očkovaniu je tradične oddelený od politickej straníckosti. Pandémia však bola spolitizovaná a to malo vplyv na to, či ľudia nosili masky a verili v účinnosť určitých liekov.

Prezident Donald Trump bagatelizoval závažnosť pandémie, aj keď podnietil vývoj vakcíny.

„Vyhlásenia lídra politickej strany (Trumpa) majú veľkú moc a pravdepodobne prispeli k politickým rozdielom, ktoré pozorujeme medzi demokratmi a republikánmi, pokiaľ ide o to, či si myslia, že je potrebná vakcína a či si myslia, že by dostali vakcínu. vakcína,“ povedal Vraga.

SÚVISIACE: Čo nám hovorí zaočkovanosť na vidieku v Amerike o nástupe vakcín proti COVID-19

V prieskume Gallupovho inštitútu sa 69 % demokratov a 49 % republikánov vyjadrilo, že sú ochotní dať sa zaočkovať.

Zvýšenie dôvery sa dá dosiahnuť prostredníctvom transparentnosti, povedali lídri. To znamená zdieľanie jasných údajov a informácií o vakcíne hneď po jej vydaní.

Vraga odporúča, aby zdravotnícky systém vždy pracoval na zvýšení transparentnosti a komunikácie, najmä mimo krízy, takže existuje „základ dôvery, na ktorom sa dá stavať“. Povedala, že čím viac ľudí sa nechá zaočkovať, tým viac bude očkovaniu naklonené.

"Dať zaočkovať viac ľudí skutočne pomáha potvrdiť, že toto je niečo, čo ľudia robia," povedal Vraga. "Takže ak sa vám podarí dať zaočkovať 70 % alebo 80 % populácie, nielenže je to naozaj dobré z hľadiska verejného zdravia, ale vyvinie to aj zostávajúci tlak na tých zostávajúcich 20 %.

Budovanie dôvery vo vakcíny prostredníctvom dôveryhodných ľudí

Poskytovatelia zdravotnej starostlivosti a obyvatelia dlhodobej starostlivosti sú prvými ľuďmi, ktorí dostávajú vakcíny v celej krajine.

Uprednostňovanie zdravotníckych pracovníkov v prvej línii je etickou voľbou, pretože títo pracovníci sú vystavení vírusu, povedal Swift, lekár Mayo Clinic. A očkovanie poskytovateľov zdravotnej starostlivosti má aj ďalšie výhody.

"Vieme, že zdravotnícky personál bude pravdepodobne užívať vakcínu vo vysokých dávkach," povedala. "Zdravotnícky personál je príkladom pre nás všetkých a (to) pomáha zvyšovať dôveru verejnosti vo vakcíny pre nás všetkých."

A aj keď ľudia môžu byť skeptickí voči vakcínam alebo konkrétne vakcíne COVID-19, dôvera v lekárov a zdravotné sestry sa zvýšila, povedal Vraga. Vzrástol viac medzi demokratmi ako republikánmi.

"Naďalej vidíme vysokú úroveň dôvery v našich lekárov," povedal Vraga. "A v mnohých prípadoch (sme) sme svedkami tohto nárastu, pretože máme denné dôkazy o ich význame v našich životoch."

Viac:

  • VIDEO: Vakcína proti COVID-19 v Iowe: Ako to funguje
  • Úradníci opatrovateľského domu v Iowe sa obávajú, že nedostatok vakcíny proti COVID-19 oneskorí vzácne injekcie pre ich obyvateľov
  • "Nič som necítila." Viceprezident Mike Pence dostal pred kamerou vakcínu proti COVID-19

Nora Hertel je vládna reportérka pre St. Cloud Times. Kontaktujte ju na čísle 320-255-8746 alebo nhertel@stcloudtimes.com. Sledujte ju na Twitteri @nghertel.

Ministerstvo zdravotníctva okresu Polk žiada svoje stredné školy, aby odložili zimné športy v reakcii na „alarmujúci počet pozitívnych prípadov COVID-19 a hospitalizácií“ v kraji.

V liste dozorcom okresu Polk a športovým riaditeľom, ktorý register získal a ktorý bol datovaný 19. novembra, Helen Eddy, riaditeľka verejného zdravotníctva okresu, uviedla, že miera pozitivity okresu Polk je viac ako 20 % a že „situácia je veľmi reálna, naliehavá a nie v čo najkratšom čase sa spomalí bez výrazného úsilia o zmiernenie."

Časť tohto úsilia, napísal Eddy, je odložiť zimné športy.

„Musíme zmeniť trajektóriu tejto choroby a vplyv, ktorý vidíme v našej komunite, vrátane preťažených nemocníc a personálu,“ napísal Eddy. „Žiadame vás, aby ste dočasne prerušili mimoškolské aktivity mládeže vrátane stredoškolskej atletiky, kým nebudeme mať tento aktuálny nápor pod kontrolou.

"Žiadame vás, aby ste dočasne prerušili a odložili zimnú športovú sezónu, kým sa súčasný nárast nezmierni a nezníži sa prenos vírusu. Budeme musieť všetci spolupracovať, aby sme tento vírus dostali pod kontrolu. Žiadame vás, aby ste sa k nám pridali." tento boj a zníženie šírenia komunity v okrese Polk a štáte Iowa. Prosím, zvážte našu naliehavú prosbu o vašu pomoc.“

Eddy tiež poslal rovnaký list výkonnému riaditeľovi atletickej asociácie strednej školy Iowa Tomovi Keatingovi a výkonnej riaditeľke atletickej únie strednej školy Iowa Girls Jean Bergerovej 18. novembra.

Stredné školy v okrese Polk so zimnými športmi sú Ankeny Centennial, Ankeny Christian, Ankeny, Bondurant-Farrar, Des Moines Christian, Des Moines East, Des Moines North, Des Moines Hoover, Des Moines Lincoln, Des Moines Roosevelt, Johnston, North Polk , Saydel, Juhovýchodný Polk, Urbandale a West Des Moines Valley.

Medzi zimné športy patrí dievčenský a chlapčenský basketbal; zápasenie; a dievčenský a chlapčenský bowling.

Podľa súčasného pokynu guvernéra Iowy Kim Reynoldsovej by účasť na športových podujatiach zimných stredných škôl bola obmedzená na dvoch účastníkov na súťažiaceho a títo účastníci by museli nosiť masky na tvár.

Matthew Bain pokrýva nábor a takmer čokoľvek iné pod športovým slnkom pre Des Moines Register a USA TODAY Network. Kontaktujte ho na mbain@dmreg.com a sledujte ho na Twitteri @MatthewBain_.

Finančná výzva dobrého starnutia

Starnutie so sebou samozrejme prináša najrôznejšie výzvy. Pokiaľ ide o finančnú stránku, väčšina Američanov pôjde do dôchodku len so skromnými úsporami, a tak budú čeliť vyhliadke na klesajúcu životnú úroveň.

VIAC: Mylné predstavy o odchode do dôchodku, od A po sociálne zabezpečenie

Stacy Cananová, zástupkyňa riaditeľa zameraná na starších Američanov z úradu Consumer Financial Protection Bureau, uviedla, že väčšina dôchodcov ohrozuje svoje dlhodobé financie nárokovaním si dávok sociálneho zabezpečenia pred dosiahnutím úplného dôchodkového veku (ktorý sa u väčšiny ľudí v súčasnosti pohybuje od 66 do 67 rokov. ). Ľudia, ktorí si nemyslia, že budú žiť dlho, by to mohli ospravedlniť, ale iní podceňujú riziko, že prežijú svoj príjem.

Mesačné platby sociálneho zabezpečenia môžu byť až o 75 percent vyššie pre tých, ktorí čakajú na podanie žiadosti vo veku 70 rokov, v porovnaní so začiatkom čo najskôr, vo veku 62 rokov, povedala.

VIAC:Potrebuje váš dôchodkový plán druhý názor?

Mnohé ženy a niektorí muži tiež ohrozujú svoje financie tým, že odídu z pracovnej sily, aby sa stali opatrovateľkami starnúcich rodičov alebo manželov, hoci toto rozhodnutie často nie je dobrovoľné. Šesťdesiat percent všetkej dlhodobej starostlivosti poskytujú „bezplatne“ nekompenzovaní rodinní príslušníci a priatelia, povedal Robert Burke, riaditeľ inštitútu dlhodobej starostlivosti na Univerzite Georgea Washingtona.

Contents